Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

DIY Zelf een kerststukje maken | deBloemist.nl

Thomas deBloemist
profiel foto thomas

Zelf een kerststukje maken

Zelf een kerstukje maken. Niks zo leuk als een beetje decembersfeer in huis! Met de feestdagen in het vooruitzicht wordt het tijd om na te denken over de leukste versiering. Naast een mooie boom, krans of verlichting, mag een feestelijk kerststukje niet ontbreken. Het leukste aan een kerststukje? Die maak je gemakkelijk zelf. Mooi voor je eigen huiskamer, maar ook ontzettend leuk om cadeau te geven! In deze blog kom je erachter hoe je stap voor stap een kerststukje maakt.

Wat heb je nodig om zelf een kerststukje te maken?

Om te beginnen, heb je een goede basis nodig waarmee je jouw kerststukje maakt. Koop hiervoor groene oase (dit is een soort schuim). Ook is het handig om ijzerdraad, een mesje en een snoerschaar klaar te leggen. En voor het kerststukje zelf? Daar kan je van alles voor gebruiken. Kies een aantal mooie takken uit je tuin of ga op zoek in het bos. Gebruik kerstballen, dennenappels, slingers of andere kerstversiering. Denk ook aan het verwerken van een kaars in je kerstukje. Natuurlijk kan je ook naar het tuincentrum of de Bloemist voor de mooiste materialen.

Ideeën voor jouw kerststukje

Hoe jouw kerststukje eruit komt te zien, dat bepaal je helemaal zelf. Laat je creativiteit de vrije loop! Zoek je alvast wat inspiratie? Denk dan na over de vorm van jouw kerststukje. Maak bijvoorbeeld een kerststukje op een schaal, vul een rieten mand met je mooiste kerstmateriaal, of gebruik een vaas als basis voor je kerststuk. Of ga voor terracotta potjes of een kerstslinger. En wat dacht je van een kerststukje in de vorm van een krans?

Stap voor stap een zelf een kerststukje maken

Je materialen liggen klaar en je barst van de ideeën. Tijd om aan de slag te gaan! Zelf een kerststukje maken, hoe doe je dat?

  1. Leg de oase minimaal een uur in water. Als het groene schuim goed nat is, kan je beginnen.
    Snij het schuim of de klei in de juiste maat voor de vorm die je gekozen hebt. Deze basis moet één of twee centimeter boven je vorm uitsteken.
    Kies je voor een laag stuk? Begin dan met de zijkanten. Bij een hoog stuk begin je juist met de achterkant.
  2. Snij de takken schuin af, zodat je ze gemakkelijk in het schuim steekt. Een ander voordeel is dat de takken zo beter water opnemen, waardoor je kerststuk langer mooi blijft.
    Als je ook een kaars in je stukje verwerkt, steek die dan na de eerste takken erin. Houd het veilig en zorg ervoor dat de brandende kaars niet in aanraking komt met de rest van je kerststuk.
    Nu aan de slag met de rest van het kerststukje. Werk verder van buiten naar binnen bij een laag stuk, of van achter naar voor bij een hoog stuk.
  3. Let erop dat al je materiaal goed zichtbaar is.
    Klaar met de takken? Dan is het tijd voor de versiering. Kies een mooi plekje voor je kerstballen, dennenappels of andere extra’s. Liever een rustiger kerststukje? Laat de extra versiering dan weg. Nu alleen nog de afwerking. Vul elk plekje dat nog leeg is op met bijvoorbeeld een beetje mos of een paar mooie besjes. Zo maak je jouw unieke kerststukje helemaal af!

Laat je liever een kerststuk bezorgen? Bij deBloemist.nl heb je ruime keuze en laat je bloemen gemakkelijk bezorgen op elk adres in Nederland. Kies de datum en het dagdeel dat jou het beste uitkomt en voor je het weet staan we bij jou op de stoep. Zo kom jij de donkere maanden wel door!

Hebben we je geïnspireerd? Misschien vind je dit ook leuk Blog: Kerstkrans maken of de engelse vertaling Christmas wreath


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven