Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Welke vaas voor welke bloemen?

Angela deBloemist
profiel Angela

Zet je bloemen altijd in een passende vaas.

Welke vaas voor welke bloemen? Een mooi boeket of een bos bloemen fleurt elke ruimte op. Ze geven je huis een frisse, gezellige look en ruiken ook nog eens lekker. Maar hoe kies je hier vervolgens de juiste vaas bij? Net zoals je veel verschillende bloemensoorten hebt, bestaan er veel verschillende soorten vazen. Om je bloemen perfect uit te laten komen, kies je de vaas die hier het beste bij past. Welke vaas gebruik je bijvoorbeeld voor rozen? En welke vaas voor tulpen? Na het lezen van deze blog weet je precies welke vaas voor welke bloemen geschikt is.

Kies het materiaal van jouw vaas

Als eerste denk je na over het materiaal van jouw vaas. Met een glazen vaas zit je eigenlijk altijd goed. Je ziet het hele boeket, maakt de vaas gemakkelijk schoon en het materiaal is niet gevoelig voor krassen. Wil je toch iets anders? Hou dan rekening met extra schoonmaaktijd. Vazen van kristal of keramiek zijn bijvoorbeeld moeilijker schoon te houden. Verder is plastic niet goed bestand tegen het zure vaaswater. Een plastic vaas heeft daarom vaker een schoonmaakbeurt nodig. We zetten de verschillende vaassoorten op een rijtje.

Vloervazen

Vloervazen zijn vaak wat groter dan andere vaassoorten en zijn dan ook zeer geschikt voor bloemen met lange stelen, zoals zonnebloemen, lelies en gladiolen. Ook takken met tere knopjes komen goed tot hun recht in een vloervaas. Een ander voordeel van deze vaassoort? Hij is ideaal als blikvanger in je woonkamer, bijvoorbeeld naast je bank, deur of haard.

Hoge vazen

Benieuwd welke vaas voor rozen geschikt is? Rozen staan prachtig in een hoge vaas. Daarnaast zijn ook hoge vazen geschikt voor bloemen met een lange steel. Meestal heeft deze vaassoort een smallere opening, waardoor het mooi staat om hier slechts enkele bloemen in te zetten. Zo komt elke bloem goed tot zijn recht! Je hebt hoge vazen bijvoorbeeld in flesvorm of in verschillende bijzondere, speelse vormen.

Tips

  1. Gebruik een schone vaas
  2. Zet je bloemen niet in de zon of op de tocht
  3. Gebruik bloemenvoeding, dit vinden bloemen fijn en het houd het water schoon

Kleine vazen

Met kleine vazen kan je alle kanten op. Combineer bijvoorbeeld verschillende stijlen vaasjes of kies voor meerdere bloemsoorten in één vaasje. Ontzettend leuk als tafeldecoratie! Inspiratie nodig voor welke bloemsoorten je in een kleine vaas zet? Ga voor een boeketje veldbloemen, pluk zelf een aantal vrolijke paardenbloemen of zet er een gerbera in.

Middelhoge vazen

Veel mensen vragen zich af welke vaas voor tulpen ideaal is. Deze populaire bloemsoort vind je in verschillende kleuren en is hiermee altijd een leuke aanvulling voor je interieur. Voor tulpen en andere snijbloemen kies je een vaas met een grote opening die niet al te hoog is. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mooie bolvaas of een middelhoge vaas in cilindervorm.

Bloemen bestellen bij deBloemist.nl

Wil jij iemand een mooi boeket bloemen sturen? Of zoek je iets voor in jouw eigen interieur? Bij deBloemist.nl vind je een uitgebreid aanbod aan bloemen voor elke gelegenheid. Bestel je bloemen eenvoudig via onze website en laat je bestelling bij jou of je dierbare thuisbezorgen.


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven